keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Näyttelyä jännittäessä ja vähän muutakin

Kaksi yötä enää! Perjantaina suuntaamme siis auton nokan kohti Helsinkiä. Lauantaina sitten koittaa näyttelypäivä. Olen jo pessyt näädät, harjaillut turkit ja tänään on vuorossa kynsien leikkuu ja korvien putsaus. Lauantaina ennen näyttelypaikalle siirtymistä harjaan vielä turkit läpi ja putsailen korviin kertyneet mönjät pois. Maanantaina laitoin kaikille pojille varmuuden vuoksi loishäädötkin. Minua jännittää todella paljon, ei se miten pojat menestyy näyttelyssä vaan se, miten Nuka ottaa matkustamisen. Nuka on kerran ollut minun mukana reissunpäällä ja sieltä tuliaisena oli irronneet etuhampaat. Poika repi melkein koko 1200 km matkan kaltereita :( Olen nyt varautunut matkaan paremmin, hankin Nukalle pahoinvointilääkkeet ja kuljetukseen koirille tarkoitetun kankaisen kevythäkin. Siihen ei ainakaan saa hampaitaan hajoitettua. Itse vain tahdon stressata hirvittävästi jos näädät ei rauhoitu matkan aikana nukkumaan. Mosku on jo vanha tekijä reissaamisessa niin sitä ei onneksi tarvitse jännittää.

Sitten toinen asia, mikä jännittää paljon....Perheemme kasvaa :) Samaiselta näyttelyreissulta meidän mukaan lähtee kohta 9 kk vanha frettineiti. Olimme miettineet, että otamme ensi kesänä uuden fretin ja tällä kertaa tytön. Nyt kuitenkin, kun vastaan tuli näin nuori kodinvaihtaja, halusimme tarjota juuri tälle tytölle kodin. Tyttö on kuulemma oikein suloinen ja hyväkäytöksinen. Eniten mietityttää miten lauma ottaa uuden tulokkaan vastaan. Muut kyllä suhtautuvat vieraileviinkin fretteihin hyvin, mutta Peikko ei tahdo sietää tunkeiloita silmissään. Tietysti Peikko on lauman johtaja ja hänen pitää näyttää aina kaapin paikka uusille tulokkaille. Toivon ja uskon, että tilanne rauhoittuu varmasti muutamassa päivässä.

Jännittävä loppuviikko on siis edessä, viikonloppuna kirjoittelen sitten näyttelytunnelmia ja miltä uusi tulokas vaikuttaa. Pitäkää edelleen peukut pystyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti