torstai 24. marraskuuta 2011

Sairastamista

Tervehdys kaikille.
Tämä viikko on mennyt Nukaa hoivatessa. Viime perjantain ja lauantain välisenä yönä heräsin olohuoneesta kuuluvaan "sutimisääneen". Se kuulosti siltä, että jonkun hillerin tassut eivät oikein pidä laminaatilla. Menin katsastamaan tilanteen ja huomasin Nukan kävelevän huonosti. Pojan takajalat eivät oikein tahtoneet ottaa alle ja näätä oli hyvin hätääntynyt. Annoin pojalle heti vitamiinitahnaa ja käärin pojan vilttiin sohvalle viereeni. Nuka oli hyvin kivuliaan oloinen, se tärisi ja huohotti nukkuessaan. Valvoin sitten aamun asti Nukan nukkuessa levottomasti vieressäni sohvalla. Epäilin Nukan venäyttäneen joko jalkansa tai selkänsä. Aamu yöllä takajalat alkoivat jo kantaa pojan käydessä hiekkalaatikolla, onneksi. Soittelin sitten päivystävälle eläinlääkärille ja pyysin saada kipulääkettä reseptin. Eläinlääkäri olisi kyllä Nukan ottanut vastaankin, mutta ajattelin sen olevan turhaan koska tunnustelemalla en pojasta sen isompaa vammaa löytänyt. Saimmekin apteekkiin kipulääkettä ja poika rauhoittui saatuaan lääkettä. Vasta lauantaina illalla huomasin Nukan peniksen ympäryksen olevan sininen. Pojalla tuo alue on ollut aina sinertävä, mutta nyt se sinersi paljon enemmän. Nukalle oli sattunut entisessä kodissa onnettomuus. Poika oli jäänyt penisluustaan kiinni häkin pinnaan ja vaurioittanut luuta. Tuolloin näätä oli ollut niin kipeä, että ei meinannut selvitä siitä. Siitä muistona siis tuo sininen väri. Lauantain ja sunnuntain Nuka oli hyvin väsynyt, hengitti nopeammin, mutta ei enää tärissyt ja jalatkin piti normaalisti. Soitin maanantai-aamuna eläinklinikalle ja saimmekin heti aamuksi ajan. Eläinlääkäri totesi vehkeessä olevan ruhvevamman joka on ilmeisesti syntynyt putoamisesta tms. Saimme lisäksi antibioottikuurin, ettei vehje vain tulehdu. Lisäksi poikaa pitää seurata tiiviisti, että virtsaaminen onnistuu normaalisti.


                                                      Nuka nuksuainen


Nuka on jo paljon parempi, kipu on hellittänyt ja jaksaa jo liikkua normaalisti sekä hieman jopa ottaa leikkiaskeleita. Taisimme selvitä tällä kertaa säikähdyksellä! Täytyy kyllä myöntää, että hätää oli ihan myydä asti tuolloin yöllä, kun pojan jalat eivät pitäneet. Itse en pysty nukkumaan ollenkaan, jos joku näädistä sairastaa ja viikonloppu menikin hyvin vähillä unilla. Mutta mitä sitä ei noiden karvapallojen vuoksi tekisi :)

Kävimme maanantaina myös reissun Kuopiossa Moskun kanssa. Mosku sai jokavuotisen penikkatautirokotteen ja lisäksi otin varmuuden vuoksi kaikille pojille korvapunkkihäädöt. En usko, että näädillä punkkeja on, mutta koska näyttely on tulossa suosittelee järjestäjäkin punkkihäätöä ennen näyttelyä. Tuon rokotteen saannissa on ollut tänä syksynä ongelmia ja sen vuoksi Moskua ei voinut rokottaa Iisalmessa. Onneksi Kuopiossa kuitenkin oli rokotetta jäljellä ja saimme asian järjestykseen näyttelyä ajatellen.

Viikon päästä perjantaina suuntaamme sitten auton nokan kohti etelää ja Capital! frettinäyttelyä. Tulevina päivinä ohjelmassa on mm. turkin hoitoa, kynsien leikkausta ja näyttelyhäkin koristeiden suunnittelua. Tapahtumassa on nimittäin Kaunein häkki-kisa, johon aiomme osallistua. Teemaksi valitsin talvisen aamun ja olen jo hankkinut häkkiin sekä koristeita että teemaan sopivia vilttejä ja pedin. Ensi viikolla laitan sitten kuvia virityksestä ja muutenkin näyttelytunnelmia. Pitäkäähän peukkuja että reissu menee hyvin. Menestymisellä ei niinkään ole väliä, tärkeintä on päästä jutustelmaan fretti-ihmisten kanssa ja näkemään muita näätiä. Ensi viikkoon siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti