tiistai 6. joulukuuta 2011

Capital! 2011 Ferret show

Viikonloppu on nyt onnellisesti takana. Täytyy sanoa, että helppoja nämä näyttelyreissut ei ole, väsymys painaa kovasti. Onneksi kaikki ne ihanat ihmiset ja fretit joita näyttelyssä näkee, tekee reissuista matkustamisen arvoisen.

Ajelimme siis perjantaina Järvenpäähän hotelliin. Matka meni suhteellisen hyvin, Nuka ei edelleenkään pidä matkustamisesta, Mosku nukkui melkein koko matkan. Olimme perillä joskus viiden jälkeen, otimme huoneen ja aloimme puunamaan näädät näyttelykuntoon. Nähtävästi jännitys teki tepposet, en nukkunut koko viikolla kunnolla ja näyttelyä edeltävä yö meni noin viiden tunnin katkounella. Lauantaina väsymys painoi jo aamusta, mutta työnsin sen taka-alalle. Lähdimme ennen kahdeksaa ajelemaan näyttelypaikalle. Kasailimme häkin ja minä koristelin sen Kaunein häkki- kisaa varten. Olimme mieheni kanssa kantajina ensimmäisissä luokissa, jännitti hirveästi kun aikaisempaa kokemusta hommasta ei ollut. Kun ei tunne kaikkia ihmisiä, niin vähän vajaan 140 fretin joukosta on melkoinen homma bongata seuraavaksi arvosteluun menevät näädät. Onneksi kaikki löytyi ja jokainen fretti pääsi vuorollaan arvosteluun ja ihan aikanaan. Kun omat kantoluokat oli ohi, pääsin jalkautumaan ihmisten pariin ja tarinoimaan fretti-ihmisten kanssa. Ja tietysti halimaan toisten näätiä :)

Jännitin myös poikien käyttäytymistä tuomareiden käsissä kauheasti, mutta pojat käyttäytyivät oikein mallikkaasti. Kumpikaan ei siis upottanut hampaitaan tuomariin. Käytöksestä saatiinkin hyvät pisteet. Tällä kertaa kumpikaan pojista ei sijoittunut omassa luokassaan, mutta menestys on vain pieni plussa näyttelyssä. Kaikista parasta oli nähdä ihania ihmisiä pitkästä aikaa ja päästä ihan naamakkain juttelemaan. Me kun astutaan täällä pohjoisemmassa niin yhteyden pito muihin frettihulluihin keskittyy enemmän nettiin ja harvemmin päästään ihan kasvotusten juttelemaan ihmisten kanssa. Tässä vaiheessa siis kiitokset kaikille ihanaisille ihmisille näyttelyssä, te teitte päivästä unohtumattoman :D Harmi kun päivä oli niin hektinen, ettei kaikkien kanssa millään ehtinyt jutella tarpeeksi.

Päivän kohokohta tietenkin oli uuden perheenjäsenen tapaaminen. Nyyti on kohta 9 kk vanha frettineiti, joka omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi vaihtoi kodin meille.Neiti on Kuutin frettien kasvatti ja aivan ihana tapaus. Täytyy antaa kiitokset edelliseen kotiin, jossa neiti on saanut parhaan mahdollisen koulutuksen. Tyttö ei varmasti pure ketään ja on muutenkin oikein hyväkäytöksinen. Tykkää kauheasti olla sylissä ja paijailuista. Nuka on jo saanut Nyytistä ystävän, Mosku ei jaksa paljoa välittää uudesta tulokkaasta, mutta ei kieltäydykään yhteisestä nukkumahetkestä. Rosvo pelkää Nyytiä, koska neiti alkaa kiljumaan kun Rosvo yrittää toista hoitaa. Peikko näytti heti kaapinpaikan ja Nyyti pelkää hieman sen vuoksi Peikkoa. Uskoisin, että koko porukka ystävystyy muutamassa päivässä. Nyytin tulo on nostanut minulla tunteet pintaan, muistot Mimmistä nousevat mieleen kun seuraa tytön touhuja. Myös Nyyti osallistui näyttelyyn ja oli luokkansa toinen. Hieno saavutus tytöltä :) Lisäksi meidän häkki voitti Kaunein häkki- kisan eli tyhjin käsin ei tarvinnut tulla kotiin.

Sunnuntaina olikin aika palailla kotiin. Sekä fretit että ihmiset olivat rättiväsyneitä kotiin päästyään. Vieläkin meinaa väsymys painaa, mutta eiköhän se tästä taas :)

Mosku iglupesässä
                                                                                   
Maskottinäätä näyttelyssä

Mosku ja Nuka tutustuu uuteen tulokkaaseen
                                 
                                        
Väsy iski jossain vaiheessa päivää
Nyytineiti

Nyyti nukkuu

Vasemmalta oikealle: Nyyti, Rosvo, Mosku ja Nuka

1 kommentti:

  1. aivan liian suloisia! :) toiseks viimesestä kuvasta tulee oma frettityttöni Alice mieleen

    VastaaPoista