sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kiirettä, loman odotusta ja raakaruokaa

Kirjoitteluun tuli taas taukoa, koska kiire, tuo ihana elämänkumppanini on taas ollut kuviossa pidemmän aikaa. Töissä pitää kiirettä kesälomien takia ja päivät tahtovat venyä vähintään 10 tuntisiksi. Eipä siinä illalla paljon muuta jaksa kun hetken töllöä katsella ja päätä tyynyä kohti. Lisäksi tällä viikolla oli pe-la veljen muutto, jossa olin auttelemassa. Kuitenkin, edessä siintää 17 päivän vapaus! Enää 4 työpäivää jäljellä ja minun ruhtinaallinen 2 viikon loma alkaa. Aloitin työttömyyden jälkeen uuden työn huhtikuussa 2010 ja pätkätyön lopututtua yrittäjähommissa syyskuun alussa 2010. Koko viime kesän tuurailin muiden lomia ja itse en pitänyt ollekaan kesälomaa. Pisin loma tämän 2 vuoden ja 3 kuukauden aikana on ollut 9 päivää. Voitte varmaan arvata, että alan olla aika loman tarpeessa :D Suunnitelmia on jos jonkinlaisia lomaksi, mutta se ei haittaa, saan reilun kahden viikon ajan tehdä juuri sitä mitä haluan. Muutamat festarit, vähän frettijuttuja sinne sekaan ja ennen kaikkea, rentoutumista. Ilmatkin näyttävät paranevan loppuviikosta eli lomasäät taitavat helliä.

Tämä viikko on ollut erityisen raskas monesta asiasta johtuen. Erinäisten asioiden vuoksi olin jo valmis jättäytymään pois koko frettitouhuista. Kun monta vuotta teet töitä frettien suhteen ja sitten tulee kylmää rättiä päin kasvoja, tuntui etten enää jaksa. En aio tästä asiasta sen enempää kertoa, mutta sen mainitsen että ahdistaa ihmisten käytös välillä todella paljon. Sanoinkin monta kertaa tämän viikon aikana, että on se kiva kun ensin hutkitaan ja sitten vasta tutkitaan. Minun osaltani kuitenkin sain itseni tsempattua uskomaan, ettei kaikki ihmiset ole samanlaisia ja jatkan touhuilua frettien parissa kuin ennenkin. Ei muutama ihminen maailmaa kaada. Ja nyt oli kyse vain jättäytymisestä pois aktiiviporukoista, en missään nimessä tarkoittanut omista freteistä luopumista tällä.

Täydelliseen raakaruokintaan siirtymisestä on nyt aikaa 3 viikkoa. Syöttölaatikko ei kuitenkaan loppujen lopuksi toiminut, vaan vähän ajan päästä pallerot alkoivat kantaa ruokaa sieltä pois. Toki se hidastaa touhua, mutta ei se nyt ihan toiminut niin kuin ajattelin. Ajattelin kuitenkin jatkaa pelkän raakaruoan syöttämistä, koska tiedän sen olevan niin paljon parempaa pikkuisille. Nyt kun olen taas oppinut paljonko ruokaa menee, ei sohvan taaksekaan jää ainakaan kovin usein mädäntyviä lihanpalasia. Positiivisia muutoksia freteissä on jo nyt havaittavissa paljon. Peikko, Lyyti ja Mosku ovat ottaneet lisää painoa. Kaikilta on hävinneet hammaskiven alut suusta ja ikenet näyttävät paljon paremmilta. Turkki on saanut uutta kiiltoa, tassut ovat pehmeämmät ja silmissäkin näyttää olevan uudenlaista kiiltoa. Nuka, joka ei yleensä kauheasti vaivaudu leikkimään, on löytänyt oman sisäisen petonsa. Suurin muutos minun mielestä on tapahtunut juuri Nuksussa, poika on aktiivisempi ja pirteämpi nykyään. Paskakasojen määrä on vähentynyt ja kasat ovat paljon pienempiä kuin nappulaa syötettäessä.Näiden positiivisten asioiden johdosto olen valmis kestämään lihapalasia sohvalla ja haisevia kasoja sohvan takana. Tulevaisuuttakin ajatellen haluan pitää frettini mahdollisimman terveinä, jotta saisin nauttia niiden seurasta vielä vuosia eteenpäin. Nuka ja Peikko ovat kuitenkin molemmat jo 4 vuotta ja Rosvokin täyttää heinäkuun aikana 3v.

Toivottavasti ehdin loman aikana kirjoitella teille asioista, joihin minun on pitänyt tarttua jo monta kertaa, mutta aika ei ole riittänyt. Nyt aloitan jo henkisen valmistautumisen tulevaan vapauteen ja viikonloppuna starttaavaan festarikesään. Palataan asiaan kunhan kirjoittaja on rentoutunut  muutaman päivän :)

ps. Kuvia en ole ehtinyt ottaa, joten nyt saatte lukea tällaisen tylsän, kuvattoman postauksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti