sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Joensuun frettipäivä ja kuulumisia muutenkin

Moi!
Eilen olimme Joensuussa pitämässä paikallisessa Mustissa ja Mirrissä frettipäivää. Karavaani starttasi matkaan hieman ennen kahdeksaa Iisalmesta ja perillä oltiin vaille yksitoista. Kovasti jännitti tuleekohan paikalle ihmisiä, mutta mainostus oli purrut ja väkeä riitti tasaiseen tahtiin koko päivän. Kiitokset Sarille mukanaolosta ja avusta : ) Meidät toivotettiin tervetulleeksi uudestaankin ja varmasti ensi vuonna järjestetään uusi frettipäivä Joensuussa.

Lyyti ja Mosku kuvionukkuu

On rankkaa yrittää olla nätti

Peikko ja Mosku ei paljon yleisöstä jaksaneet välittää

Läjä

Tänään tuli Vauhti-Raksulta iso kasa raakaruokaa näädille. Tilasin tällä kertaa kanan sydämiä, jauhettuja kalkkunan kauloja, kanan rasvaa ja kanankauloja. Nykyään tuo Vauhti-Raksun auto pysähtyy 2 kertaa kuussa Iisalmessa, mikä on todella hyvä, ei tarvitse kerralla tilata kauhean isoa määrää ruokaa ja saa jatkuvasti tuoretta tavaraa pakastimeen. Suosittelen lämpimästi kaikille kyseistä yritystä, tuotteet on hyviä ja palvelu pelaa :)

Kanankauloja ja sydämiä taustalla sekä työkalut jäisten lihojen irrottamiseen

Kuvasta puuttuu vielä talttapäinen ruuvimeisseli, jota myös käytetään irroittelussa

Päivän suurin oivallus oli freteille tekemäni syöttölaatikko. Minua niin ottaa päähän, kun näädät kantaa raakaruokaa kuka mihinkin jemmaan ja parin päivän päästä kämpässä leijailee sitten pilaantuneen lihan sulotuoksut. Kauan olen tuosta laatikosta puhunut, mutta tänään sitten sain aikaiseksi sellaisen hommata. Kyseessä on siis ihan tavallinen säilytyslaatikko kannella. Sivuun tein rei'än, josta fretti mahtuu laatikkoon menemään. Päälle vielä viltti tuomaan hämäryyttä niin ruokapiilo oli valmis. Täytyy sanoa, että toimii aivan loistavasti! Hommaan vielä tuohon kulkuaukkoon putkenpätkän, silloin fretit eivät ainakaan roudaile lihanpalasia olohuoneen sohvan taakse jemmaan. Ostan myös toisen laatikon, jotta kaikki viisi mahtuvat yhtäaikaa syömään eikä tule kiistaa jos joku ei mahdukaan laatikkoon. Tämän oivalluksen myötä meillä tullaan siirtymään yhä enemmän nappulasta raakaruokaan. Olen aina ollut sitä  mieltä, että raakaruoka on parasta ravintoa fretille, mutta koska meillä ei ole omaa huonetta näädillä, jossain vaiheessa tympäännyin lemuun. Siksi meillä on syöty raakaa vain osaksi.

Tällainen viritelmä siis

Peikko ei edes jaksanut herätä kun nostin laatikon sohvalle kuvausta varten

Laatikon sisällä näkyy lautanen, äkkiä tyhjeni kanansydämistä. Ja päällä uninen Peikko 

Tähän tyyliin viltti tulee siis päälle tekemään laatikosta suojaisen

Ja vielä yksi ihana asia tälle päivää. Olen tässä pohtinut, että uskallanko lähteä KesäPikNikiin. Luulin saavani perjantain vapaaksi töistä, mutta eihän se niin mennytkään. Alunperin olin siis lähdössä matkaan yksin ja mietin etten jaksa yksin ajaa näätien kanssa töiden jälkeen Vantaalle, jossa yöpaikka odottaa. Nyt kuitenkin ystävälle varmistui pennun saapuminen ja hän suostui lähtemään mukaani reissuun! Ei tarvitse yksin sinnitellä hereillä kun on juttuseuraa. Muutenkin ihanaa saada Sari ja pentu mukaan tutustumaan näyttelytoimintaan ja muihin fretti-ihmisiin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti