keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Seinäjoen frettipäivä

Viikonloppuna vierailin siis Seinäjoella. Lähdin perjantaina ajelemaan jo hyvissä ajoin Lyytin kanssa ja olimmekin perillä jo iltapäivästä. Matka meni mukavasti, Lyyti veteli hirsiä auton takakontissa omassa kuljetushäkissään. Majoittauduin toisen frettiharrastajan, Mantan, luokse. Hänellä asustaa pari frettiä, Taavi ja Veeti. Veeti on Lyytin veli ja fretit ovat entisessä elämässä (ennen Lyytin meille tuloa) olleet paljon yhdessä, joten minun ei tarvinnut stressata siitä, ettei fretit tulisi keskenään toimeen. Perjantai meni jutellessa niitä näitä, niin freteistä kuin kaikesta muustakin. Siinä sivussa puuhailemmi frettien kanssa ja naureskelimme niiden tempauksille.

Lauantaina suuntasimme sitten Faunattareen. Olimme paikalla jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua ja ensimmäisiin kiinnostuneisiin törmäsin jo parkkipaikalla. Nopeasti aitaus pystyyn, tavarat esille ja päivä pystyi alkamaan. Ihmisiä riitti ruuhkaksi asti ja puhua pälpättää sai sielunsa kyllyydestä. Saimme kahdestaan hoidettua päivän kunnialla, vaikka lisäkädetkään eivät haitaksi olisi olleet. Paljon ihmisiä kiinnosti fretti ja suurin osa ei tiennyt mistä eläimestä on kyse. Lapset halusivat rapsutella ja sillä aikaa aikuiset kyselivät millainen otus tuo fretti on. Jossain vaiheessa päivää paikalle eksyi myös sanomalehti Ilkan toimittaja tekemään juttua. Tässäpä teille lehdessä ollut artikkeli, muutama virhe on (otsikossa lukee hulluuten, vaikka pitäisi olla hulluuteen) Mantan sukunimi on oikeasti Pihala ja minä olen PoSujen Pj enkä rahastonhoitaja :D

Olisin toivonut, että jutussa olisi kerrottu hieman enemmän myös niistä frettien huonoista puolista sekä siitä, ettei fretti välttämättä oikein sovellu pienten lasten lemmikiksi. Noh, kaikkea ei voi saada.

Alkuperäinen suunnitelma oli, että suuntaan kotiin vasta sunnuntaina. Kuitenkin frettipäivän aikana huomasin Lyytissä lisääntyvää stressiä. Tyttö ei oikein osannut nukkua ja tuijotteli aitauksesta silmät suurina. Neiti myös ravasi aitausta ympäri sekä puri pinnoja. Stressin vuoksi Lyytin vatsa meni sekaisin ja päätinkin lähteä ajamaan kotiin jo lauantaina heti frettitapahtuman jälkeen. Voin kertoa, että väsytti, väsytti niin maan perusteellisesti. Onneksi kuitenkin jaksoin sinnikkäästi ajaa kotiin asti. Perillä olimme hieman iltayhdeksän jälkeen ja Lyyti painua kotia päästyään suoraan nukkumaan ja nukkuikin varmaan 12 tuntia putkeen. Sunnuntaina stressistä ei ollut enää tietoakaan ja tyttö leikki poikien kanssa sellainen ilme naamalla, että "nämä on minun poikia, onpa ihanaa olla kotona". Seuraavan kerran olen fiksumpi ja otan jonkun pojista Lyytin tueksi ja turvaksi sekä oman häkin, jossa on tutut hajut mukana. Kuitenkin kaikesta huolimatta päivä oli erittäin onnistunut ja tulemme varmasti järjestämään Seinäjoella frettipäivän toistekin.

Loppuun vielä muutama kuva frettipäivästä

Kiitokset Mantalle seurasta ja sohvapaikasta ;)

1 kommentti:

  1. Ihana juttu :)
    Täytynee ottaa sitten Joensuun tapahtumaan tosiaan kamera mukaan niin saa bloggeri -kamaa ;)

    VastaaPoista