perjantai 27. huhtikuuta 2012

♥ Nuka "Nuksu" tänään 4 vuotta ♥

Nuksu täyttää siis tänään jo 4 vuotta. Nuksu kuuluu meidän kodinvaihtajien katraaseen ja saapui meille yhdessä Rosvon kanssa. Toukokuun toinen päivä tulee kaksi vuotta siitä, kun nämä kaksi hurmaavaa karvamakkaraa muutti luoksemme.Talvella 2010 olin varauslistoilla uudesta pennusta. Kuitenkin mielen sopukoissa oli ajatus siitä, että jos joku fretti etsii itselleen uutta kotia, sellainenkin voisi meille muuttaa. Huomasin sitten Nukasta myynti-ilmoituksen keskustelupalstalla ja hetken mieheni kanssa keskusteltuamme laitoin myyjälle viestiä. Seuraavana päivänä mentiinkin katsomaan millainen näätä olisi tarjolla. Näätiä olikin kaksi ja molemmat lähtivät siltä reissulta mukaamme. Näiden kahden kohdalla en ole hetkeäkään katunut että päädyimme kodinvaihtajiin pennun sijasta.Nuka tai Nuksu, joksi herraa yleensä nimitän, on aivan ainutlaatuinen fretti. Jo silloin kun Nuksu meille tuli 2 vuoden iässä siitä tuli mieleen vanha herrasmies, jolla on kävelykeppi ja hattu päässä. Nukan elämä kulkee ihan omia reittejään, leikkimään hänet saa ehkä kerran viikossa, silloinkin leikkihetki kestää maksimissaan viisi minuuttia ja koostuu muutamasta hyppy-loikasta ja parista putputuksesta. Muiden leikkiessä putkileikkejä ja paineja, Nuka kävelee ylväänä ohi eikä ole huomaavinaankaan toisten leikkejä. Nuksun olemus on kuninkaallinen ja siitä riittääkin aina huumoria. Olen sanonut, että koska herra kuvittelee olevansa Kuningas, joka johtaa meitä ihmisiä, ei hänen tarvitse alentua leikkimään tai painimaan muiden frettien kanssa. Nukan sukujuuretkin tukevat kuninkaallista ajattelua, onhan hänen isänsä Alexander the Great :)Nuka on oikeastaan yhden ihmiset fretti ja se ihminen olen minä. Alussa herra kärsi luottamuspulasta meitä ihmisiä kohtaan ja meni usempi kuukausi, että saimme rakennettua tuon luottamuksen kohdalleen. Kuitenkin meistä ihmisistä minusta tuli Nukalle SE ihminen. Herätessään herran on päästävä syliin haukottelemaan ja venyttelemään ja vain minun syli on soveltuva siihen. Vaikka mieheni ottaisi Nukan heräämään syliinsä, ei mieheni syli välttämättä kelpaa tähän heräämisprojektiin. Kun tulen töistä, Nuka on yleensä ensimmäisenä vastassa toivottamassa minut tervetulleeksi kotiin. Jos käy niin hassusti, ettei herra herää minun kotiintuloon vaan vasta myöhemmin, havaittavissa on aika ajoin loukkaantumista koska häntä ei ole herätetty. Olen välillä öitä pois kotoa ja silloin Nuka yleensä murjottaa ja osoittaa mieltään miehelleni. Vieraita herra ei voi sietää ja yleensä osoittaakin tämän puraisemalla vienosti ylimääräisiä tunkeutujia jalasta. Nukan vieno puraisu tarkoittaa yleensä sitä, että jalkaan ilmestyy siistit 4 reikää.


Tämä kuvastaa hyvin Nukan suhtautumista ruokaan. Jos vatsa on täysi se tuetaan putken päälle jotta vois syödä enemmän


Ruoka ja nukkuminen, ne ovat Nuksun lempiasiat. Herra on kaikista meidän freteistä kovin kerjäämään ja varmasti jos askeleet menevät kohti keittiötä, Nuka seuraa perässä ja napittaa katsoa silmiin herkun toivossa. Kaikki namit kelpaavat, jopa sellaiset mille muut fretit meillä nyrpistelevät nenäänsä. Jos alamainen (ihminen) sen antaa, täytyy sen olla hyvää Nuksun mielestä.Pari kertaa  olemme joutuneet Nukan kanssa vierailemaan eläinlääkärissä. Ensimmäisenä operaationa n. 1,5 kuukautta tulonsa jälkeen herra hajoitti etuhampaansa reissussa repimällä kuljetuskopan kaltereita. Eläinlääkäri ne sitten poisti ja minulla on hampaat edelleen kaapissa tallessa. Paljon pahempi tilanne oli, kun Nuksu onnistui saamaan ruhjevamman vehkeeseensä. Entisessä kodissahan oli sattunut sellainen tapaturma, että Nuka oli jäänyt vehkeestään kiinni häkin pinnaan. Kuuleman mukaan Nuka ei meinannut tästä selvitä, mutta onneksi vamma ajan kanssa oli parantunut. Viime syksynä sattui sitten uusi tapaturma vehkeeseen ja onneksi tälläkin kertaa siitä selvittiin ilman, että jäi pysyviä vaurioita. 

Olen niin onnellinen, että olemme saaneet Nukan osaksi elämäämme. Kiitokset kuuluvat myös Nuksun kasvattajalle, joka on ollut äärimmäisen isona tukena meille koko ajan.

Onnea oma pikku pöppiäiseni ♥

2 kommenttia:

 1. Paljon onnea Nuksulle! :)
  Ja ihanan jutun olet tänne rustannut näätäläisen kunniaksi.
  "Vieraita herra ei voi sietää ja yleensä osoittaakin tämän puraisemalla vienosti ylimääräisiä tunkeutujia jalasta. Nukan vieno puraisu tarkoittaa yleensä sitä, että jalkaan ilmestyy siistit 4 reikää." - Tuo lause, tuo lause upposi minuun niiiiin kovasti :')

  Mutta, suodaan Nuksulle nyt tämä päivä niin, että hän saa käyttäytyä yli Kuningasmaisesti tänään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuksu kiittää :) Heh, se sinun kuvasi kyllä kertoo Nukan puruhaluista kaiken :D

   Poista