sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Jyväskylän frettipäivä ja kotona odottava kakkakaaos

Eilen olimme mieheni kanssa siis edustamassa PoSufrettien kanssa Jyväskylän Faunatar Keljossa. Mukana menossa oli myös muutama muu fretti-ihminen Jyväskylän alueelta. Mukaan otimme tällä kertaa Lyytin ja Moskun, koska nämä ovat ne meidän parhaiten käyttäytyvät näädät.

Aamulla lähdimme matkaan puoli kahdeksan maissa, aikataulu hieman petti ja saavuimme Faunattareen vasta tasan klo 11.00, vaikka ajattelin, että ehtisimme paikalle hyvissä ajoin. Joskus vain tuo matkanteko ei menekään niin sukkelaan kun kuvittelee. Matkan aikana vielä muistin, että valjaat ja kamera unohtuivat kotia eli kuvia tästä postauksesta ei löydy. Fretit nukkuivat melkein koko matkan ajan ja jaksoivat urheasti edustaa ensimmäiset tunnit, kunnes väsy yllätti. Faunatar oli paikka aika pikkuinen, mutta onneksi saimme pystyttää häkin myymälän eteen, kauppa kun sijaitsee kauppakeskuksessa. Ajattelin, että hyvä homma jos joitakin kiinnostuneita paikanpäälle eksyy..mutta mutta...porukkaa olikin kuin pipoa! Hyvä sijainti (alkoa vastapäätä) lauantaipäivä ja oikea kellonaika houkutteli paikalle ihmisiä jopa ruuhkaksi asti. Onneksi paikalla oli muitakin frettejä ja ihmisiä, olisimme olleet mieheni kanssa aivan pulassa sen ihmismäärän kanssa kahdestaan. Yllättävän helposti ihmiset lähestyivät ja kyselivät todella paljon freteistä, sekä hämmästelivät sitä, etteivät olleet aikaisemmin moista elukkaa nähneet. Viisi tuntia sai puhua pälättää koko ajan ja kertoa samat asiat uudelleen ja uudelleen.

Päivän TOP-5 kysymykset olivat:
1. Mikäs eläin tuo on?
2. Jyrsiikö/tuhoaako se paikkoja?
3. Onko ne teillä kotona häkissä?
4. Mitä ne syö?
5. Pureeko se?

Yllätyin siitä, kuinka moni kuvittelee edelleen fretin olevan jyrsijä ja kuinka ihmiset eivät hahmota sitä, ettei fretti ja kani varmasti tule ystävystymään. Moni myös kyseli, olemmeko myymässä näitä eläimiä vai mikä on homman nimi. Muutamat tuntuivat kiinnostuvan fretistä lemmikkinä ihan oikeasti ja aikoivat ryhtyä etsimään lajista lisää tietoa, mikä on todella hienoa!

Paikalla oli siis myös Jyväskylän alueelta muita frettiharrastajia näätineen, yhteensä frettejä oli 6 kappaletta. Hauska oli tutustua uusiin fretti-ihmisiin sekä tietysti heidän karvamakkaroihin. Itseni sydämen varasti täydellisesti Ciru-fretti, albiino neitokainen viime vuoden pentueista. Itsellähän oli haaveissa tänä vuonna mahdollisesti hankkia albiino tyttö, mutta päädyimme sitten jatkamaan laumaa Lyytillä, joten hautasin haaveen tulevaisuuteen. Cirun tapaaminen kyllä vahvisti mielipidettäni siitä, että jos meille jossain vaiheessa pentu hankitaan, on se albiino tyttönen. Cirun elämästä voi muuten lukea täältä Ferret warning, blogissa on myös kuvia kauniista Cirutytöstä.

Vaikka eilinen päivä oli pitkä ja raskas oli vaiva sen arvoinen. Pääsi höpöttelemään frettijuttuja ja tuomaan lajia ihmisten tietoisuuteen sekä tietysti mainostamaan PoSufrettejä! Tulemme varmasti järjestämään uudenkin frettipäivän Jyväskylässä ja ehkäpä tulevaisuudessa myös muuta frettitoimintaa :)

Hieman lopuksi vielä tulevaa...tänään olen jynssännyt ja hangannut eräänkin frettipaskan lattiasta. Hankin kotiin muutaman uuden huonekalun, joka sai pötkylöiden vessakulttuurin ihan sekaisin. Myös se, että mieheni aloitti maanataina koulun, eikä olekaan päivisin kotona, herättää freteissä kapinamieltä joka ilmenee paskoina lattialla. Seuraava kirjoitus tuleekin käsittelemään sitä itseään, paskaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti