sunnuntai 22. tammikuuta 2012

WCWFS 2012 ja muita kuulumisia

Hei pitkästä aikaa
Joulu oli ja meni sekä vuosikin on vaihtunut. Sen verran kiireinen on tämä kirjoittaja ollut, että blogi on jäänyt vähemmälle. Lupaan parantaa tapani :)
Näädät voivat hyvin ja Lyyti on sopeutunut laumaan mukavasti. Peikon kanssa hieman nahistellaan edelleen, mutta rauha alkaa olla jo maassa. Täytyy sanoa, että olen aivan rakastunut tuohon uuteen pieneen näätään. Lyyti on mitä kiltein ja ihastuttavin fretti. Purukalustoa ei käytetä ollenkaan ihmisiin ja hiekkalaatikolla käydään lähes poikkeuksetta. Lyyti hakeutuu päivittäin syliin köllöttelemään ja selkeästi kaipaa paljon huomiota myös ihmisiltä. Lyytin kiima alkoi tammikuun alussa ja 10 päivä tammikuuta kävimme laittamassa hänelle implantin. Nyt kiima alkaa pikkuhiljaa mennä menojaan onneksi. En muistanut kuinka voimakas haju naaraissakin on kiiman aikaan, koti on ollut täynnä aromeja :) Lyytin nimi oli meille tullessa Nyyti, josta se muokkautui ensin muotoon Nyytti ja jostain kautta rantain sitten Lyytiksi. Lyyti- nimihän on vanhan kansan savolaisia naisen nimiä ja sopii mielestäni neidille oikein hyvin.

Lauantaina 14.01.2012 järjestettiin Turussa Vs-frettien toimesta West coast winter ferret show. Matkasimme näyttelyyn perjantai-iltana ja mukana olivat Nuka, Mosku ja Lyyti. Ajomatka meni yllättävän hyvin, vaikka matkaa kertyi 540 kilometriä ja keli ei ollut mikään paras. Lunta sateli koko matkan ja radiossa varoittelivat erittäin huonosta ajokelistä. Olimme perillä hotellilla kuuden aikaan illalla. Näädät tutkivat huoneen jokaisen nurkan ja asettuivat sitten onnellisena nukkumaan. Itse varmaan jännitin näyttelypäivää sen verran paljon, että unet jäivät muutamaan tuntiin. Lauantai-aamuna suuntasimme sitten näyttelypaikalle. Häkki pystyyn, tavarat häkkiin ja näädät perään. Koko päivä meni puolilla valoilla ja näytin varmaan ihan krapulaiselta. Mukava oli päästä taas juttelemaan muiden hillerihullujen kanssa ja rapsuttelemaan monia frettejä. Päivä oli pitkä, mutta sitäkin mukavampi. Näädätkin pärjäsi mainiosti, Lyyti oli luokkansa I ja Nuka järjestäjän suosikki. Nuka parka sai koko näyttelyn huonoimmat pisteet, mutta nähtävästi hurmasi kuninkaallisella olemuksellaan järjestäjät :) Mosku ei tällä kertaa sijoittunut, mutta pärjäsi muuten mainiosti. Pitkän päivän jälkeen suuntasimme vielä porukalla ravintolaan syömään ja jutustelemaan mukavia. Kaikenkaikkiaan päivä oli mitä onnistunein, siitä iso kiitos järjestäjille.


Sunnuntaina sitten suuntasimme auton nokan kohti kotia ja olin kyllä onnellinen kun sain avata kotioven. Rosvolla ja Peikolla oli ollut hieman ikävä totta kai. Näädät haistelivat hetken toisiaan ja suuntasivat sitten kukin nukkumaan tahoilleen. Kieltämättä ihmisetkin olivat niin väsyneitä, että omaan sänkyyn kaaduttua tuli nukuttua sellaiset kepeät 10 tuntia.

Pohjois-suomen fretit Ry. on tammikuun aikana etsinyt eläinkauppoja joihin järjestää frettipäiviä. 28.01 on frettipäivä Iisalmessa. Paikkana Ylä-Savon lemmikki ja aika 10-16. Myös Jyväskylään ja Seinäjoelle on tulossa omat päivät, mutta päivät varmistuvat hieman myöhemmin. Frettipäiviin ovat kaikki freteistä kiinnostuneet lämpimästi tervetulleita. Tällaisissa päivissä pääsee tutustumaan fretteihin ihan livenä sekä voi tietysti kysellä kaikkea mieltä askarruttavaa meiltä yhdistyksen jäseniltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti