keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Pohjois-Suomen fretit Ry


Olin jo vuosia haaveillut pohjoisen suomen omasta frettiyhdistyksestä. Etelä-Suomessa frettiharrastajat monesti kuuluvat alueensa frettiyhdistykseen ja osallistuvat niiden toimintaan. Pääkaupunkiseudulla toimii PK-fretit, Varsinais-Suomessa VS-fretit ja uutena Satakunnassa 100Fretti. Pohjoisessa ei ole ollut minkäänlaista yhdistystoimintaa ja iltaisin, kun uni ei tullut mietin kuinka tännekin sellainen tarvittaisiin. Aika tarkalleen vuosi sitten keskustelin asiasta mieheni ja toisen Iisalmelaisen frettiharrastajan kanssa. Päätimme, että aika kypsä ja näin sai alkunsa Pohjois-Suomen fretit Ry eli PoSufretit. Helmikuussa 2011 oli perustamiskokous, jossa väentungosta ei ollut havaittavissa, mutta me kolme innokasta riitimme yhdistyksen perustamiseen. Huhtikuussa saimme sitten viralliset paperit ja PoSufreteistä tuli rekisteröity yhdistys. Vaikka nimi onkin Pohjois-Suomen fretit Ry, on toiminnan tarkoitus kattaa ne alueet Suomesta joissa ei vielä ole yhdistystoimintaa. Käytännössä siis koko muu maa Ruuhka-Suomea lukuunottamatta. Ensimmäinen vuosi on oikeastaan mennyt ihmetellessä, mutta tänä vuonna tarkoitus on aktivoitua ja kunnolla. Tulossa on frettipäiviä eri paikkakunnille, näistä varmistuneita ovat tulevana lauantaina 28 päivä Iisalmessa, 17.03 Jyväskylässä ja 14.04 Seinäjoella. Jos innokkaita riittää, suunnitelmissa on kesälle frettitapaamisia ja mahdollisesti jos jäsenkunta lisääntyy joku pieni yhteinen retki.

Syy miksi halusin perustaa yhdistyksen oli se, että täällä pohjoisemmassa ihmiset ovat hyvin vähän tekemisissä toisten harrastajien kanssa. Halusin, että olisi joku juttu, jonka kautta samanhenkiset ihmiset voisivat löytää toisensa. Toisena tärkeänä asiana pidän frettitietouden jakamista. Moni harkitsee frettiä ja yhdistykseltä saa apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin sekä esimerkiksi yhteystietoja niistä ihmisistä joiden luokse frettejä voi mennä katsomaan. Yhdistyksen myötä on helpompi lähestyä lehtiä, eläinkauppoja yms. liittyen frettiasioihin. Olisipa toiveissa saada myös frettinäyttely joskus tänne pohjoiseenkin :D

Yhdistys kaipaa koko ajan uusia jäseniä. Tue toimintaa ja liity jäseneksi jo tänään!

Pohjois-Suomen fretit Ry kotisivut

1 kommentti:

  1. Hei niin, muistutappa keskiviikkona että maksan tuon liittymismaksun. Keskiviikkona tulee tosiaan joitain satasia, luulis siitä riittävän tuohon. :)

    VastaaPoista