keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Pet-näyttelyn tunnelmat

Huh huijaa, pikkuhiljaa alkaa tämä akka toipua näyttelyn järjestämisestä. Kaikki stressi, itku, hampaiden kiristely, miljoona työtuntia ja jännitys eivät olleet turhaa. Näyttely oli erittäin onnistunut ja PoSut voivat olla erittäin ylpeitä itsestään. Tästä on hyvä lähteä ponnistamaan isompia ja virallisia näyttelyitä kohti!

Lyyti pieni sottapytty :)


En nyt lähde enää syväluotamaan näyttelyyn liittyviä järjestelyjä muuta kuin sunnuntain osalta. Sen sanon, että omat fretit olivat kyllä ihan retuperällä, lauantaina pesin ja puhdistin korvat ja siihenpä se valmistautuminen jäikin. No kuitenkin, sunnuntai-aamun koittaessa olin saanut muutaman hassun tunnin painajaisunta nukuttua. Potkin itseni 7 maissa ylös ja join pannullisen kahvia. Näätien tavarat oli pakkaamatta, mutta onneksi näyttelyn tavarat oli pakattu osa jo perjantaina eri kyytiin, meille jäi muutamia tavaroita vietäväksi omassa autossa. Pukkasin sitten omien näätien tavarat pikapikaa kassiin ajattelematta sen enempää mitä sinne nakkelin. Muistilappujen tsekkaus ja sitten olikin jo aika lähteä matkaan. Mutta mitäs tapahtuikaan...en tyhmä tajunnut etsiä valmiiksi kuljetuskoppien verkkoluukkuja ja toisen kopan verkkoa sitten hätäpäissään etsittiin puoli tuntia. Arvata saattaa ettei sitä mistään löytynyt. Tässä vaiheessa olin jo niin stressin ja jännityksen murskaama, että en osannut kuin purskahtaa itkuun. Onneksi ystävä hyvä paikkasi tilanteen ja koppa löytyi meidän käyttöön :) Näädät ja ihmiset autoon ja nenä kohti Kuopiota vain 15 minuuttia suunnitellusta aikataulusta myöhässä. Perille päästyä alkoi hervoton tavaroiden kanto ja näyttelypaikan kuntoon laittaminen. Ihmisiä odotteli jo ulkona sisäänpääsyä, mutta valitettavasti heitä jouduttiin pidättelemään jotta paikat saatiin kuntoon. Juuri kello 12.30 kun sisäänkirjauksen pitikin alkaa, kaikki oli niiltä osin valmista. Seuraavista tunneista on turha kysyä mitään, koska en muista. Juoksin pää kolmantena jalkana sinne, tänne ja tuonne järjestelemässä asioita.

Tuomari ja sihteeri töissään
Tila oli pieni, mutta sopu sijaa antaa
Toinenkin tuomari ja sihteeri töissään


Jossain välissä omat näädät kävi arvosteltavana ja juttelin niitä näitä ihmisten kanssa. Hurjan äkkiä meni aika ja kohta olikin jo uudelleenkutsujen aika. Sekin meni tosi nopeasti ja päästiin palkintojenjakoon. Tässä kävi kyllä parikin isoa kämmiä, BIS-palkintoihin kuului eräänlainen salkku, jossa oli sisällä nameja ja ruokakupit. Enhän minä kiireessä niitä muistanut ollenkaan antaa :D Kiikuteltiin niitä sitten jokaiselle palkintojen jakamisen jälkeen. Ja kaikista isoin virhe oli pokaalien unohtaminen laatikkoon, kukaan meistä järjestäjistä ei yhtään muistanut meillä olevan myös sellaisia. Pokaalit saatiin osalle annettua ja loput saavat ne postissa tai tulevassa liiton näyttelyssä. Onneksi kukaan ei pahastunut tästä :)

Vasemmalta oikealle: Minä, Janne, Emeliina, ja Piia
"PoSuin" fretti eli meidän järjestäjien suosikkifretti. Näyttelyn nuorin osanottaja.
BIS I
BIS II
BIS III


Näyttelyn oltua ohi alkoi armoton pakkaus ja siivoaminen, kotona Iisalmessa oltiin hieman kahdeksan jälkeen. Sen verran kävin ylikierroksilla, että uni kuitenkin koitti vasta maanantai-aamun puolella klo 5.30. Maanantaikin meni vielä usvassa ja vasta nyt alkaa pää toimia taas normaalisti. Lisää tarinaa seuraa vielä näyttelystä, en halua tehdä tästä postauksesta liian pitkää.

Haluan lämpimästi kiittää kaikkia näyttelyyn osallistuneita ja erityiskiitokset talkoolaisille. Kiitos Piia, Emeliina, Janne, Annukka, Jenna, Sini, Kasperi, Pasi, Kati, Sinin äiti (anteeksi, nimi unohtui jo) ja Krisu. Te teitte päivästä unohtumattoman :)

ps. omat kuvat jäivät vähiin, kaikki postauksessa olevat kuvat on ottanut Manta, joka ystävällisesti antoi minun luvan kopioida niitä omaan blogiini. Niin ja meidän Peikko "Veikko-Olavi" oli hienosti luokkansa ykkönen!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut teidän näädille, olivat pärjänneet nähtävästi hyvin! :) Voi kumpa olisimme mekin päässeet paikalle, harmittaa kovasti. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peikolla tosiaan meni ihan hyvin, muut eivät menestystä niittäneet. Ensi viikolla onkin sitten jo FFF ja jännittää nähdä kuinka siellä käy :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista