tiistai 23. lokakuuta 2012

FFF ja muuta kivaa

Näyttelystä on vierähtänyt jo  puolitoista viikkoa, mutta päivitystä en ole saanut aikaiseksi. Otti aika voimille uusi työ ja näyttelyreissu, suoraan sanottuna ei ole kiinnostanut pätkän vertaa päivitellä tänne mitään. Nyt on taas aikaa, koska työ muuttui 2kk pestistä vain vajaaksi kahdeksi viikoksi. Tiedoksi kaikille jotka tässä vaiheessa epäilevät minun ryssineen työni, näin ei todellakaan ole. Ei siitä sen enempää, asiat selvinnee aikanaan muita virallisia reittejä.

Mutta nyt näyttelyyn! Lähdin siis perjantaina klo 14.00 ystäväisen kyytiin täältä Iisalmesta. Ajelimme Kuopioon, josta napattiin kyytiin ystävän mies, tavarat ja maailman suloisin matkustuskumppani, albiino tyttönäätä Vanu. Matka meni oikein sutjakkaasti takapenkillä nuokkuessa, viiden aikaan herääminen ja työpäivä oli syönyt aikalailla mehut. Näyttelypaikalle pääsimme noin puoli kahdeksan illalla, kamat sisälle ja tukka putkella liiton kokoukseen. Kokous pidettiin paikallisessa ravintolassa ja kokoustamisen ohella täytimme vatsamme sekä hoidimme hieman nesteytystä :D Kokouksen jälkeen tehtiin hieman näyttelyyn liittyviä hommia, jutusteltiin mukavia muiden fretti-ihmisten kanssa sekä nesteytettiin hieman lisää. Kello näytti puoli kolmea kun suuntasin unten maille.

Lauantai-aamuna herätys oli puoli kahdeksan. Kerkesin vain tehdä aamutoimet ja mietin, että pitää soittaa lopulle Savo-Jyväskylä porukalle missä ovat tulossa...kunnes huomasin, että hitto vie, nehän on jo pihassa. Olin jo edellisenä iltana pukannut häkit pystyyn ja saatiin elukat nopeasti aloilleen. Koska en ollut kerennyt tehdä näädille mitään puunauksia, putsailin öttösten korvat sekä katselin isoimmat kakkakokkareet pois. Tämän jälkeen säntäilinkin pää kolmantena jalkana sinne, tänne ja tuonne. Päivän aikana oli juuri sopivasti hommaa, kantamista ja yleistä hääräilyä, välillä kahviossa hetki ja sitten taas muualle. Ei nimittäin päässyt väsy yllättämään kun piti itsensä liikkeellä. Ehdin hyvin jutella monenkin uuden sekä vanhan fretti-ihmisen kanssa sekä nakella omia frettejä arvosteluun. Kaikilla meni arvostelut oikein hienosti, ylpein olen Rosvosta, joka hoiti homman kotiin todella mainiosti. Ei sillä, että Rosvo olisi sijoittunut, mutta pelkäsin kovasti pojan stressaavaan älyttömästi. Pahempaa stressiä en huomannut muuta kuin arvostelun aikana, jolloin pojan silmät olivat varmaan lautasen kokoiset.

Näätäjengi vetää tirsoja


Hienosti meni myös sijoitusten osalta. Peikko oli luokkansa 2. sekä yleisön suosikki, Lyyti luokkansa 3. Arvostelut menivät seuraavasti:
Lyyti 85,5/100p. hieman liikaa rasvakerrosta, häntä on jäykkä sekä toinen silmä vetisti. Muuten Lyytiltä oli vähennetty mm. turkin kunnosta ja käsiteltävyydestä/valppaudesta. Toisinsanoen Lyyti möllötti taas arvostelun aikana tyypilliseen tapaansa paikallaan jäykkänä.

Mosku 81/100p. Yksi yläetuhammas puuttuu, kulmuri poikki ja tasapurenta. Turkki hieman kuiva, vaihtaa karvaa. Ihossa naarmuja sekä tuplakynsi. Moskulla oli pahin turkinvaihto menossa ja hammasjutuille ei voi mitään, ne ovat menetettyjä tapauksia. Tuo tuplakynsi oli haljennut kynsi. Huomasin pojan teloneen kyntensä johonkin, niin että se oli keskeltä halki. Koska Mosku ei sitä aristanut tms. en nähnyt syytä tehdä muuta kuin seurailla. Muuten Moskulla oli pisteitä lähtenyt mm. lihaksistosta, väristä ja kuviosta.

Rosvo83,5/100p. Voisi olla maskuliinisempi, kulmuri katki, vaihtaa karvaa, väri epätasainen;hieman valkoista kaulalla ja käsiteltävyys/valppaus vaihteleva. Rosvo kuten kaikki muutkin vaihtoi turkkia ja väritykselle ei omistaja oikein voi mitään. Muista osioista Rosvolla oli pisteitä vähennetty lihaksistosta, nenän väristä, sekä rakenteesta.


Rosvo arvostelussa, ilmeet kertoo kaiken :D

Sama kuin edellisessä...


Peikko 85,5/100p. Rintakehä litteä, häntä jäykkä, puuttuu yläetuhammas, hampaiden kuntoa vaikea arvioida, ikenet hieman punoittaa, käsiteltävyydessä hieman ongelmia; ei antanut katsoa hampaita kunnolla. Kuitenkin lopussa lukee herttainen poika. Peikolla ei noiden lisäksi juuri muualta ollut pisteitä lähtenyt. Ehkäpä kotona treenaamme sitä hampaiden katsomista, vaikka poika antaakin minun katsoa tosi hyvin hampaansa.

Peikko arvostelussa

Näköjään Peikko teki jotain huvittavaa


Nuka 85,5/100p. Saisi olla maskuliinisempi, rintakehä on kapea ylhäältä, häntä jäykkä, silmät vuotavat, 3 kpl yläetuhampaita puuttuu, kulmuri on katkennut, maski saisi olla vahvempi. Kehuina hyvä kesäkarva. Muualta Nukalla ei pisteitä paljon oltu vähennelty ja poika sai mielestäni ihan hyvän arvostelun.

Näyttelyn jälkeen oli vielä pitkä matka kotia tehtävänä ja perillä omassa kodissa oltiin puolen yön jälkeen. Sunnuntaina ei juuri tarvinnut mitään tehdä, päivä meni ihan toipuessa. Tällainen oli siis meidän näyttelyreissu tällä kertaa ja voi pojat että minulla oli mukavaa!

ps. kuvia on taas tosi niukasti, pahoittelut!

3 kommenttia:

 1. Teillä meni jälleen kerran hienosti näyttely. :) Aatun papruissa luki myös että häntä jäykkä, rintakehä lattea, hyvä kesäkarva.. yms. En ole kyllä ennen huomannut että häntä voi olla liian jäykkä! :D jokaisella tuomarilla on erilaiset mielipiteet ;)

  Ja tehän siis olette tulossa Capitaliin? Siellä nähdään varmaan taas. :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista