maanantai 31. joulukuuta 2012

Älä tule paha vuosi, tule hyvä vuosi

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika tehdä tilinpäätös. Itselleni tämä vuosi on ollut yksi paskimmista ikinä ja toivon kovasti, että ensi vuosi tuo mukanaan muutoksen. Vaikka frettirintamalla kaikki on mennyt suhteellisen hyvin, henkilökohtaiset asiat ovat hieman pissineet silmään. Työttömyys, vaikka se olikin oma valinta, ei ole ollut minulle helppoa. Kuvittelin mielessäni syyskuussa, että saan tällä työkokemuksella ja koulutuksella uuden työpaikan tuosta noin vaan...toisin kävi ja töitä ei ole edelleenkään. Olisihan se ihan mukavaa olla kotona, mutta tahtoo tuo taloudellinen puoli mennä aika kuralle. Lisäksi, nyt kun Joulunaika on ohi, minulle iskee varmasti kauhean tekemisen pula ja pelkään lamautuvani mökkihöperöksi kotiin. Pitää vain yrittää potkia itseään liikkeelle ja hakea ahkerasti töitä, jospa se vielä nappaisi!

Kesätunnelmissa, huomatkaa paidan väri joka ei ole musta!
Jossain vaiheessa ajattelin, että oikeasti eikö elämässä ole enää muuta kuin huonoja uutisia ja epäonnea. Pikkuisen oli jo loppuvuodesta havaittavissa parannusta, toivon sen jatkuvan ensi vuonna. Kun elämässä sattuu paljon, silloin huomaa kuinka tärkeitä nuo jaloissa vilistävät karvapallot ovatkaan. Kotona on aina nappisilmiä odottamassa ja kuka voisi olla surullinen, kun katsoo frettien hyppy-pomppu-loikka-putkileikkiä :) Valokuvauksen löytäminen on tuonut paljon sisältöä elämään, vaikka ette täällä blogissa hirveästi olekaan päässyt nauttimaan minun ottamista kuvista. Frettien kuvaaminen yksin on vain niin rasittavaa, etten kovin usein jaksa öttösiä kuvata. Lisäksi näin talvella valo on niin onneton että ihan itkettää. Toiveissa olisi hankkia ensi vuodeksi kunnon valaisimet kuvaukseen.

Positiivisina asioina vuoteen on sisältynyt monen uuden ystävän löytäminen. Fretit vain yhdistävät ihmisiä ja sitä kautta on helppo tutustua uusiin ihmisiin. PoSujen kanssa puuhatessa on vastaan tullut myös monta uutta ja hyvää tuttavuutta. Niistä jokaisesta olen hyvin onnellinen.

Frettien vuosi on ollut aika tasapaksu. Lauma on pysynyt samana ja kaikkien elämä on luistanut eteenpäin samaa rataa. Loppuvuodesta Nukan sairastelu toi omat ongelmat, mutta niistäkin ollaan selvitty jo voiton puolelle. Parit frettinäyttelyt tuli kahlattua ja kohtalaista menestystä saavutettua. Rosvokin pääsi ihka ensimmäiseen näyttelyynsä ja tästä olin varmaan eniten iloinen, poika käyttäytyi esimerkillisesti :) Tämän vuoden aikana syntyi myös päätös siitä, että kasvattajanimi tullaan hakemaan. Vuosia asiaa on pyöritelty ja katsottu monelta kantilta: lopulta olo oli aika helpottunut kun päätös syntyi. Kaikki muu onkin vielä avoinna kasvatusrintamalla, katsotaan nyt ensin saako sitä nimeä edes :D

Koko lauma samassa kasassa


Sen enempää lätisemättä, Hyvää tulevaa vuotta 2013. Paukuteltaa raketteja, valakaa tinoja ja syökää nakkeja :)


1 kommentti:

  1. Moi Marjo!

    Vallan ihana blogi teillä! Meillä kotona asustaa 9 kk:n ikäinen ihana poikanäätä. Ollaan rupateltukin sun kanssa pitkät pätkät joskus Iisalmessa Ylä-Savon lemmikissä, kun olitte siellä esittelemässä omia pötköjänne :) Meidän nykyinen ja edellinenkin näätä on tullut meille lapinlahdelta, onnenkäpälän Kaisalta. Ikävä on ollut kuulla ettei moni suosittele nykyään hänen kasvattiensa hankkimista. Meidän Malla-neiti ei elänyt kuin reilun vuoden, enkä vieläkään tiedä oliko osuutta sillä että mistä paikasta otettiin :( Mutta kiitos asiantuntemuksen jakamisesta meille "raakile"omistajille, ollaan saatu mm. ruokintavinkkejä sulta ja mieheltäsi facebookissa PoSujen profiilin kautta! Hyviä jatkoja ja rapsutuksia teidän pötköille! T: Henna & Konna Iisalmesta!

    VastaaPoista